EFT (Emotional Freedom Techniques) is een gemakkelijke techniek die je helpt om vastzittende problemen, overtuigingen…… los te laten.

Door het tappen op acupunctuurpunten in een bepaalde volgorde kan je bepaalde gedachten- en gedragspatronen die jou belemmeren, veranderen. Hierdoor gaan je relaties verbeteren en ga je meer succes hebben in de dingen die jij belangrijk vindt en een gezonder, gelukkiger en voorspoedig leven leiden.

Sommige gebeurtenissen in je leven kan je gemakkelijk achter je laten, maar sommigen doen echt iets met je en blijven je bij.

Zo heeft ook ieder mens ‘beperkende overtuigingen’. Dit zijn onjuiste overtuigingen over jezelf of de wereld om je heen. Beperkende overtuigingen zijn conclusies die je hebt getrokken op basis van gebeurtenissen en ervaringen.

Ook op verslavingen, gewichtsproblemen, fysieke pijn, zelf sabotage, financiële problemen, geestelijke problemen, bepaalde patronen in ons leven enz. kunnen we gaan tappen.

Als je patronen wilt doorbreken, zelfs patronen uit het verre verleden, die je in je huidige leven belemmeren, dan is EFT daar de sleutel toe. Er is een manier om ze te onderbreken, uit te schakelen, te doen verdwijnen en te bedwingen. Met behulp van het tappen wordt de oorzaak van de patronen achterhaald, geest en lichaam komen weer in balans en hoe we ons voelen, wat we doen en hoe we de wereld om ons heen ervaren, wordt veranderd.

De wetenschap heeft vastgesteld dat de stressrespons in de amygdala (amandel in je middenhersenen) begint. De amygdala is zoiets als een rookmelder: oei, er is een probleem, iets bedreigt onze veiligheid. Met behulp van het tappen is het mogelijk om het alarm van de amygdala af te zetten.  Het tappen op begin- of eindpunten van meridianen levert een kalmerende reactie van het lichaam op en de amygdala weet dat de kust weer veilig is.

EFT werkt heel goed bij kinderen omdat zij nog niet zo gevormd zijn door het leven en door de levensprocessen die een volwassene wel heeft doorgemaakt. We bereiken bij kinderen dus ook hele mooie resultaten, er wordt meer rust gecreëerd, ze gaan zich beter voelen, hun ‘grote problemen’ worden kleiner en kleiner.

Bij het oplossen van dieper liggende problemen is het wenselijk om dit onder begeleiding te doen.

Aarzel niet om contact met me op te nemen als je nog vragen hebt. Samen komen we weer een hele stap verder.

Een EFT sessie kost 40 euro.