De chakra’s zijn heel belangrijk om een goede gezondheid te creëren.     images
Om ons leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig, verdrietig etc. te raken moeten we ervoor zorgen dat de chakra’s niet geblokkeerd raken en dat de energie goed door het lichaam kan stromen. De mate waarin energie door je lichaam stroomt wordt bepaald door de staat van je chakra’s.

Wat is een chakra?
In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.
Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.
In ons lichaam zijn in feite nog honderden andere van deze energiecentra (chakra’s) aanwezig, maar we richten ons nu op de zeven belangrijkste.

De zeven chakra’s
Je kunt de zeven chakra’s op veel verschillende manieren beschrijven.

Hieronder een overzicht van de zeven belangrijkste energiepunten in het lichaam en waar ze voor staan:

Het basis chakra staat voor een gevoel van veiligheid, stabiliteit en stevigheid in je leven. Is je basischakra in de flow dan komt er een ‘gemak’ en ‘zijn’ die alles wat je doet ondersteunt.

Het sacraal chakra bevindt zich in de onderbuik en staat voor creativiteit, spelen, genieten, seksuele energie maar ook voor drive en motivatie. Is dit chakra goed open dan sta je jezelf toe om te genieten en komt er een lichtheid en speelsheid in je leven.

De zonnevlecht bevindt zich in je maaggebied en is verbonden met alles wat met het ‘zelf’ te maken heeft. Zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, eigenwaarde.  Dit chakra helpt je om jezelf te zijn in de wereld.

Het hart chakra en hoge hartchakra hebben te maken met de energie van liefde, compassie, zachtheid voor jezelf en anderen. Vanuit je hartchakra kun je je op diep niveau verbinden met de mensen die je liefhebt maar ook met alle anderen in de wereld. Het vergroten van je compassie voor anderen én jezelf geeft een diepe rust in je dagelijks leven.

Het keel chakra heeft te maken met communicatie. Het uitspreken van jouw waarheid, dat wat voor jou belangrijk is. Vaak als we ons niet vrij voelen om te zeggen wat we denken zit er een blokkade in ons keelchakra. Ook angst voor afwijzing en uitsluiting heeft vaak hiermee te maken. Dit kan héél oud zijn (zelfs vorige levens).

Het derde oog chakra en het kruin chakra hebben allebei te maken met intuïtie. Het derde oog letterlijk met ‘zien’, inzichten krijgen. De kruin met je verbinding met ‘boven’. Je verbinding met wat je wellicht je ziel of hoger zelf wilt noemen. Hier kun je een gevoel van eenheid en verbinding met ‘alles-dat-is’ ontwikkelen, maar ook een gevoel van heelheid in jezelf (waarbij je niets meer buiten jezelf nodig hebt om gelukkig te zijn – of in ieder geval heel weinig).

Als je met één chakra werkt heeft dat invloed op alle anderen. Het staat allemaal met elkaar in verbinding!

Chakra healing

Je ligt volledig aangekleed op een tafel. Verschillende kussens zorgen ervoor dat je heel ontspannen kan liggen.

Als eerste gaan we nu met de runen werken. Uit elk van de 7 runenvelden mag je een kaart trekken. Deze wordt dan op het bewuste chakra gelegd. Wat je hierbij voelt is bij iedereen anders. Sommig13663444_796117130525445_1911751374_oen voelen hoe één of meerdere chakra’s heel warm worden. Je kan de energie voelen stromen. Misschien krijg je het ineens heel koud. Dit zijn allemaal normale effecten van de healing.

Dan ga ik de verschillende chakra’s openen en in balans brengen. Dit kan soms wel even duren, afhankelijk van de blokkade op de chakra’s.

Om te eindigen leggen we bepaalde chakra edelstenen op de juiste plaats. Je mag nu nog even rustig blijven liggen terwijl de stenen hun werk doen. 13692362_796116790525479_396412176_o

Je zal je zalig voelen na deze healing. Je voelt je rustig, in vrede met jezelf en je krijgt ook veel meer energie.

Prijs: 40 euro voor een sessie. IMG_628313714422_796116780525480_1003039775_n