Hoe komt het toch dat sommige mensen maar ergens aan hoeven te denken en het wordt al werkelijkheid, terwijl andere mensen blijven sukkelen om hun dromen waar te maken?

Ik behoorde tot de laatste categorie. Heel mijn leven heb ik gedroomd van allerlei dingen maar er kwam geen resultaat of er kwam maar even resultaat en dan verdween het weer.
Ik ben me dus gaan toeleggen op het waarom en het hoe van het manifesteren van je dromen.

Laten we eerst eens kijken waarom een droom of wens niet uitkomt.

Als je iets wenst plaats je energetisch een zaadje. Nu is het de bedoeling dat je dit zaadje gaat verzorgen, net zoals een zaadje van een plant. Je geeft dit mest, water, liefde … en het zaadje groeit uit tot een mooie plant.

Energetisch je zaadje verzorgen gaat als volgt: je schenkt er elke dag aandacht aan, je voegt hier en daar wat details toe. Maar wat gebeurt er bij vele mensen?

Je wilt bijvoorbeeld graag meer geld en je plant je zaadje. Je visualiseert dat je meer geld op je bankrekening hebt, je krijgt allerlei geschenken enz. Energetisch wordt dit nu de kosmos ingestuurd. Maar in het dagelijkse leven heb je misschien geld te kort, heb je moeite om de maand rond te komen met het loon dat je krijgt. Dan wordt je al heel gemakkelijk teruggetrokken naar dit feit en je ziet jezelf weer vechten om toch maar toe te komen. Wat gebeurt er nu? Je stuurt deze energie de kosmos in.
Het is heel belangrijk dat je dit weet. Telkens als je denkt aan je tekorten, stop er dan mee en visualiseer weer je droom. Wat uiteindelijk het sterkst vibreert komt naar je toe.

Wees ook niet te vaag met wat je wilt, maar laat aan de andere kant wat ruimte open voor verrassingen. Als je bijvoorbeeld visualiseert dat je 10 000 euro op je bankrekening hebt staan, dan zet je het vast en is er geen ruimte meer voor verrassingen. Misschien is het ook mogelijk om 100 000 euro op je rekening te ontvangen. Laat altijd ruimte open voor verrassingen.

En wat ook heel belangrijk is is dat wat je droomt of wenst de hele mensheid ten goede komt. Als jij dat geld op je bankrekening visualiseert, doe het dan als archetype voor de hele mensheid. Stel je voor dat je acties gevuld zijn met toewijding en licht die de hele mensheid ten goede komen.

Samenvatting:
Plant je zaadje, maak elke dag even contact met je droom, voeg details toe, maar geef ook het universum nog de kans om je meer te geven dan je vraagt. Als je afdwaalt naar het negatieve waar je momenteel nog inzit, stop daar dan onmiddellijk mee en ga terug naar je droom. Soms is dit een jojo effect en duurt het daarom wat langer eer je droom werkelijkheid wordt.

En vergeet vooral niet:

‘‘Het leven geeft precies dat waar je om vraagt.
Velen vergeten te vragen wat ze willen en
stellen zich te bescheiden op.’’

Citaat uit het boek: De Vierde Dimensie van Hans Peter Roel